digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Olovo: Žene nositeljice pozitivnih tokova

Autor: E.P. Maj 11, 2017 0

Gost dr. Safija Malkić u Olovu na tribini ženskog aktivizma MIZ Olovo

Dana 09. 05. 2017. god.  u hotelu Aqvaterme a  u organizaciji odjela ženski aktivizam Medžlisa Islamske zajednice Olovo, održano je predavanje i interaktivno druženje sa ženama Olova. Gost predavač bila je dr. Safija Malkić.

Sesija je počela učenjem ašereta kojeg je proučila ovogodišnja svršenica Gazi Husrevbegove medrese u Sarajevu Aldijana Sirćo, a koordinatorica za brak, porodicu i ženski aktivizam MIZ Olovo muallima prof. Heda Pepić u svom uvodnom izlaganju uz dobrodošlicu gošći i prisutnima istakla je važnost priprema za najodabranijeg gosta u godini šehri-ramazana. dr. Safija Malkić, stručna saradnica u Odjelu za brak, porodicu i ženski aktivizam Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini održala je predavanje na temu „Muslimanka, žena i majka – u susret ramazanu“.

Predavanju je prisustvovao veliki broj olovskih žena i djevojaka, a predavanje prisutne su iskoristile i za razgovor sa dr. Safijom Malkić o pitanjima koja zaokupljaju ženu vjernicu danas, a posebno tokom ramazana.

dr. Safijom Malkić održala je impresivno predavanje. U toku svog izlaganja istakla je važnost mjeseca ramazana osvrnuvši se na bitnu ulogu koju muslimanka svojim angažmanom obogaćuje ramazanske ljepote posebno u džematu, medžlisu i ostalim strukturama Islamske zajednice.

Izlaganje dr. Safije  oplemenilo je olovske žene u pripremama za doček ovogodišnjeg mubarek ramazana.

Nakon predavanja uslijedila je konstruktivna i lijepa atmosfera razgovora i druženja koje je nastavljeno uz kahvu i kolače.

 

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine