digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Fojnica: Lijep gest vjeroučitelja i učenika

Jučer, u petak, iza džume namaza, nastavnik vjeronauke Harun Pašalić je zajedno sa svojim učenicima iz 8. razreda organizirao izlet i ekološku akciju na području Vladića Vrha.


Akcija je podržana od strane načelnika opštine g. Sabahudina Klisure koji je učesnicima obezbjedio ručak, zatim od strane direktora KJP "Šćona" g. Abasa Nišića koji je donirao sokove te vreće za prikupljeno smeće. Za prijevoz učenika na Vladića Vrh su se pobrinuli inžinjer g. Senad Aletić i firma Color art g. Almira Pubovića. Cilj ovog izleta i ekološke akcije je bilo druženje uz koristan rad koji služi ne samo izletnicima nego i čitavoj prirodi od koje je otklonuto ono što njoj ne pripada.

Poručeno je da se ovakvim akcijama treba buditi svijest kod naših najmlađih, ali i starijih da smeće pripada kantama, a ne zelenim površinama. Nakon čišćenja, učenici su ručali, a zatim se igrali fudbala i odbojke. Najljepši dio izleta, po riječima učenika je bilo druženje uz gitaru i pjevanje. Na kraju, učenici su kazali da se ovakva vrsta izleta treba češće organizirati te da im je ovo bio jedan od ljepših, ako ne i najljepši izlet.

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine