digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Sa djecom Podrinja na ekskurziji

Autor: D.B. Maj 19, 2017 0

Nekoliko godina uzastopno Havuša Omerović, porijeklom iz Podrinja, pokazuje svoju humanost i organizira razne aktivnosti za stanovnike Podrinja

Svoje djelovanje je usmjerila na mladu populaciju, opremajući im školske učionice, donirajući školski pribor, organizirajući izlete i ekskurzije itd. I ove kao i prethodnih godina ona je organizirala ekskurziju za učenike Osnovne škole „Glogova“ iz općine Bratunac. Ekskurzija je organizirana u saradnji s Udruženjem „Prosvjetitelj-Mualim“ Srebrenik, a pomoć u realizaciji ovog projekta pružili su Udruženje „Mali princ“ kao i donatori iz njemačkog grada Varendorfa, gdje Havuša živi sa porodicom.

U sklopu jednodnevnog boravka u Tuzli, djeca povratnika u Glogovu posjetila su sve bitne znamenitosti na području ovog grada. Na takav način Havuša je željela da uljepša barem jedan dan djeci povratnika. Kako ističe Havuša želja joj je da djeca povratnika u Podrinje posjete znamenitosti Tuzle i da im ona tog dana bude sve: u ulozi majke, prijateljice i njegovateljice, učitelja, u čemu je, sudeći prema reakcijama mališana, u potpunosti i uspjela. Nije dozvolila da mališanima barem tog dana bilo šta nedostaje, a po povratku u Glogovu svakom od njih je uručila prigodne poklone, ističući da je ovo mali znak pažnje za njih i da se vide ponovo za godinu dana.

Damir Babajić, predsjednik Udruženja „Prosvjetitelj Mualim“ Srebrenik, ističe da je Havuša višegodišnji saradnik ovog Udruženja, njen član, i da je ponosan na takve ljude. Iako godinama živi daleko od Podrinja ne zaboravlja svoju domovinu, a posebnu pažnju posvećuje povratnicima u Podrinje-ističe Babajić.

Molimo Allaha da nagradi Havušu i njenu porodicu i podari im snage i uspjeha u budućem radu.

 

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine