digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Asocijacija žena Gradačac: Edukativno predavanje za žene

Autor: Emira Kavazović Maj 19, 2017 0

U četvrtak, 18.05.2017. godine, održano je predavanje za žene u organizaciji Medžlisa IZ Gradačac i Asocijacije žena IZ Gradačac u prostorijama Medžlisa IZ Gradačac. Uvodno obraćanje u ime organizatora održala je Emira Kavazović, koordinatorica za brak, porodicu i ženski aktivizam MIZ Gradačac

Dr. Sadeta Terzić, pedijatar u JZU ”Dom zdravlja” Gradačac bila je gost predavač, a govorila je o temi: Prevencija u pedijatriji.  Uvažena doktorica je održala veoma lijepo i korisno predavanje, uz mnoštvo savjeta kako da majke preventivno djeluju u određenim situacijama kada uoče neku promjenu u pogledu zdravlja kod svog djeteta. Doktorica je istakla važnost dojenja i  pravilne prehrane djece, redovni preventivni pregledi  poput skrininga sluha, vida, ultrazvuka kukova i bubrega i drugi pregledi, na osnovu kojih mogu se otkriti određene anomalije kod djece, koje je važno na vrijeme otkriti i započeti s liječenjem. 

Na predavanju su prisustvovale članice Asocijacije žena MIZ B. Šamac sa koordinatoricom za brak, porodicu i ženski aktivizam Alijom Kapetanović, majke i djevojke koje sarađuju s Udruženjem ”Most Povjerenja” , kao i članice Asocijacije žena MIZ Gradačac. Predavanje je proteklo u  veoma  lijepoj i ugodnoj atmosferi, a nakon predavanja uslijedio je razgovor i druženje žena  s uvaženom dr. Sadetom Terzić. Ovakve i slične aktivnosti Asocijacija žena MIZ Gradačac nastavit će i u narednom periodu.

                                                                                                                                                    

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine