digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Livno: Slatko čašćenje u svim džamijama povodom nastupajućeg mjeseca Ramazana

Autor: Šejla Mujić Kevrić Maj 27, 2017 0

Aktivistice Udruženja žena Medžlisa IZ Livno obilježile su nastupajući mjesec Ramazan slatkim čašćenjem naših klanjača u džamijama, prije teravih namaza. Nezaobilazna tradicionalna halva bila je najzastupljenija prilikom simboličnog dočeka mubarek Ramazana, a neizostavni su bili i rahatlokumi kojima su nudile sve one koji su došli na svoju prvu ovoramazansku teraviju

Da ih Uzvišeni Allah nagradi za trud koji su uložile, a najviše za osmijehe koje su izmamile sestrama i braći koji su dolazili u džamiju.

Ovo je drugi zajednički projekat imama, muallima i mreže aktivistica Udruženja žena, koji je obuhvatio gotovo sve džemate u Medžlisu Livno, a učestvovali su: gradski džemati Ćurčinica, Milošnik, Begluk, zatim džemati Grborezi, Guber, Podhum i Golinjevo.

Zbog vidnog zadovoljstva koje se vidjelo na licima ljudi, ovo naizgled malo djelo, u suštini je imalo mnogostruki učinak, a najznačajniji je onaj da nas podsjeti da se ramazanu i svim našim mubarek danima, treba istinski da radujemo, a vjernici jedni druge na to podsjećaju. Vrijedne hanume su ovu noć svojim djelom podsjetile na radovanje povodom nastupajućih dana Allahove milosti i oprosta.

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine