digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Živinice: Džemat Ribac - hatma dova za 14 novih učača Kur’ana

U nedjelju (14.05. 2017) u džematu Ribac, MIZ Živinice nakon podne namaza upriličen je program povodom promocije 14 novih učača Kur’ana

 

Nakon podne namaza koji je predvodio glavni imam Sedin ef. Karić, prisutne je poselamio imam džemata Mersed ef. Hasanović, zaželivši dobrodošlicu svim džematlijama i gostima. Polaznici mekteba za odrasle su u predivnoj atmosferi i pažnji prisutnih proučili određene odlomke iz Časnog Kur’ana a suze radosnice na licima porodica, rodbine i prijatelja dokaz su da svaka duša teži iskonski lijepom i čistom, samo treba hoditi ka tome. Nakon što su svršenici hatmi proučili nekoliko odlomaka iz Kur’ana, vjernicima u ispunjenoj džamiji obratio se glavni imam Sedin ef Karić, koji je poselamio prisutne, te čestitao svršenicima hatmi, imamu i džematskom odboru. Gost predavač bio je uvaženi hafiz Husejn ef. Čajlaković, koji je ukazao na važnosti i blagodati učenja Kur’ana. Svečanosti su prisustvovali i predsjednik MIZ Živinice Fehim Šljivić, kao i brojni imami. Na kraju, svršenicima hatme, uručene su diplome.

Svršenici hatme su: Hodžić Asim, Hodžić Eldina, Hodžić Refik, Hodžić Zijada,  Muminhodžić Hasiba, Muminhodžić Fazila, Pepić Fikreta, h. Pepić Halil, h. Pepić Azima, Pepić Aida, Tursunović Sead, Tursunović Amira, Tursunović Senad i Tursunović Samira.

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine