digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif
×

Obavijest

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: media/k2/galleries/7716

Sarajevo: Ramazanski susreti halki

Autor: Fatima Čeliković Hodžić Juni 18, 2017 0
Iftar Iftar

U subotu 03. juna 2017/ 09. ramazana 1438. godine, Sektor za ženski aktivizam MIZ-e Sarajevo organizirao je iftar i druženje za žene.

 Iftaru je prisustvovalo više od sedamdeset žena koje su redovno prisustvovale na druženjima i halkama Kur′ana koje organiziraju koordinatorice i muallime u svojim džematima na području našeg Medžlisa kao i gošće s područja Medžlisa IZ-e Doboj, njih oko pedeset. U pripremi iftara učestvovale su koordinatorice sa svojim džematlijkama, kako novčanim sredstvima, tako i slatkim prilozima.

U martu ove godine koordinatorice pojedinih džemata Medžlisa IZ-e Sarajevo bile su u posjeti MIZ-e Doboj, te Prihvatnom centru Duje čiji je osnivač humanitarna organizacija MFS-EMMAUS iz Doboja. Medžlis IZ-e Doboj već dugi niz godina blisko sarađuje s humanitarnom organizacijom MFS-EMMAUS pa je tim povodom Alema Mehić, muallima koordinatorica i uposlenica same organizacije održala prezentaciju rada organizacije.

Iftaru je prethodila akcija prikupljanja pomoći za Prihvatni centar Duje u Klokotnici (Doboj- Istok). Pomoć u gaderobi, hrani, higijenskim sredstvima i drugim potrepštinama poslana je u prijepodnevnom terminu, a novčana donacija uručena je prilikom prezentacije i iftara. Posebna akcija prikupljanja novčane pomoći vođena je za internatski smještaj za djecu u Potočarima, Srebrenica.

Svi prisutni na iftaru koji su pratili prezentaciju bili su izrazito iznenađeni radom i rezultatima koji se postižu u radu humanitarne organizacije MFS-EMMAUS.

Gošće iz Doboja izrazile su zahvalnost na gostoprimstvu, pruženoj pomoći i ukazanoj prilici za druženje. Ovom prilikom želimo se zahvaliti na podršci imamu Istiklal džamije Ahmet ef. Skopljaku, koji je domaćinskim i srdačnim gestom upotpunio realizaciju ovog našeg druženja.

Foto galerija

{gallery}7716{/gallery}

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine