Printaj ovu stranu

U subotu u Mostaru počinju susreti stipendista Fonda Bošnjaci i Rijaseta IZ u BiH

Autor: Avgust 03, 2017 0

Fonda ''Bošnjaci'' i Rijaset IZ-e u BiH od 04. do 06. augusta 2017. godine organiziraju dvodnevni skup edukacije i druženja svojih stipendista (EDS 2017 – MOSTAR). Programi će se održati u Studentskom hotelu u Mostaru, Počitelju, Stocu i Blagaju.

Tokom susreta planirane su radne posjete najznačajnijim objektima i graditeljskim cjelinama raskošnog kulturno historijskog nasljeđa u Hercegovini.

Na susretima učesnici će imat priliku slušati predavanja o problemima u savremenom svijetu s posebnim osvrtom na Bliski istok, aktuelnoj društveno-političkoj situaciji u BiH sa posebnim osvrtom na grad Mostar, o odnosu prema baštini, o ulozi i značaju nevladinog sektora u BiH. O navedenim temama govorit će: Muhamed Jusić, savjetnik Reisu-l-uleme IZ-e u BiH za medije, Damir Sadović, advokat i pravni ekspert, književnik dr. Ibrahim Kajan i Nedim Botić.

Susrete će otvoriti Šahin Kerla, direktor Fonda "Bošnjaci" i predstavnik IZ-e u BiH u 09:00 sati.

NAPOMENA: Moguća je posjeta i druženje stipendista sa članom Predsjedništva BiH Bakirom Izetbegovićem, i reisu-l-ulemom IZ-e u BiH dr. Husein ef. Kavazovićem.

Učesnici će imati priliku da se upoznaju sa bogatim kulturno historijskim nasljeđem u vremenu koje će e održati S ti u vezi molimo vas da obezbjedite medijsko praćenje edukacije i druženja naših stipendista EDS 2017 - MOSTAR.

Za sve dodatne informacije stojimo vam na raspolaganju.