digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Hatma dove u džematu Sibovac-Omeragići

Autor: Septembar 20, 2017 0
U nedjelju, 10. septembra 2017. godine u džematu Sibovac-Omeragići, Medžlis Islamske zajednice Gradačac, upriličena je svečanost hatma dova za šest polaznika mektebske nastave
 
 
Nakon klanjanja podne-namaza ašere je proučila učenica Naida Omeragić. Prisutne imame, džematlije i musafire poselamio je mjesni imam Elvedin ef. Kavazović i čestitao roditeljima i učenicima koji su poklonili hatmu.
Svršenici hatmi u našem džematu su: Beširović Amila, Beširović Selma, Ibreljić Merima, Omeragić Naida, Omeragić Nejra i Omeragić Jusuf,  koji su proučili odlomke iz Kur'ana Časnog, a učenice našeg mekteba proučile su ilahije.
 
Nakon izvedenog programa prisutne je poselamio i vazu-nasihat održao hfz. Husein ef. Jukan,  predsjednik IO Medžlisa IZ-a Gradačac, koji je u svom obraćanju istakao važnost ovakvih i sličnih manifestacija.
Glavni imam  Medžlisa IZ Gradačac mr. Nusret ef. Kujraković  i predsjednik džematskog odbora Sibovac - Omeragići Fahrudin Beširović uručili su diplome i prigodne hedije našim učenicima.
 
Program je završen učenjem kratkih sura iz Kur'ana i dovom koju je proučio imam Safet ef. Brkić.

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine