digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Udruženje žena Medžlisa IZ Livno: Prodaja kolača za školske sendviče

Autor: Šejla M.K. Oktobar 18, 2017 0

Aktivistice Udruženja žena Medžlisa IZ Livno organizirale su prvu samostalnu i javnu prodaju kolača, s ciljem prikupljanja sredstava za školske sendviče namijenjene socijalno ugroženoj djeci. Do sada su aktivistice sudjelovale u sličnim akcijama u suradnji sa drugim organizacijama

Prodaja kolača realizirana je ispred Ćurčinice džamije u Livnu, te ispred džamije u džematu Golinjevo, 13. oktobra,  nakon džuma namaza. Aktivistice Udruženja pripremile su raznovrsnu ponudu kolača, a pored slatkiša u ponudi je bila i kahva.

S ponosom ističemo da je na dva punkta prikupljeno 450 km. Medžlis IZ Livno se početkom ove školske godine pridružio humanitarnom projektu prikupljanja sredstava za školske sendviče socijalno ugroženoj djeci kojeg je otpočeo poznati humanitarac Aldin Kajmaković, a projektom koordinira muallima Šejla Mujić Kevrić. Ovom akcijom prikupljena su sredstva za četiri nova učenika, a mogućnost za učešće u ovom projektu je otvorena tokom cijele godine. Cilj nam je osigurati sredstva za 20 socijalno ugroženih učenika u kontinuitetu od nekoliko godina.  Aktivistice Udruženja žena MIZ Livno željele su na ovakav način dati svoj doprinos ovome projektu.

Još jednom se pokazalo koliko je vrijedno imati aktivan ženski dio džemata, jer su žene  uvijek na prvim pozicijama kada se pozovu na neki humani zadatak.  Međutim, jednako hvale vrijedan je i odgovor naših džematlija, muškaraca, koji su podržali ideju, te kupovali kolače.

Vrijedno je istaći da su u pripremi kolača učestvovale i naše prijateljice druge vjeroispovijesti, a također i kupovale iste, što još jednom potvrđuje činjenicu da se ljudi najprije zbližavaju u činjenju dobra. Ovom prilikom se javno zahvaljujemo svima koji su na sličan način uzeli učešća u ovoj akciji.

Bio je ovo zaista jedan ispunjen dan, prepun pozitivne energije i svestranog zadovoljstva.

Uz dovu Uzvišenom Allahu da nam primi ovo dobro djelo, u ime Udruženja žena i muallima, zahvaljujemo svima koju su na bilo koji način podržali ovu humanitarnu akciju koja je imala mnogostruke ciljeve, a vjerujemo da su svi ostvareni.

 

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine