digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

„Mladi zajedno“ – novi projekat Medžlisa Tuzla

Autor: Elmedina O.B. Oktobar 30, 2017 0

Medžlis Islamske zajednice Tuzla započeo realizaciju projekta "Mladi zajedno"

Projekat „Mladi zajedno“ pored edukativnog karaktera podrazumijeva i mnoštvo drugih različitih sadržaja zanimljivih našoj omladini, kao što su: sportske aktivnosti, ekskurzije, posjeta drugim medžlisima i sl. Aktivnosti će se realizirati u šest tuzlanskih džemata: Sepetari, Simin Han, Donji Čaklovići, Gazi Turali-begova džamija, Grabovica i Slavinovići.

Prvo druženje u okviru novog projekta održano je 26. oktobra u džematu Sepetari, gdje se okupilo oko 70 mladih ljudi iz pomenutih tuzlanskih džemata.

-Očekujemo da će u ovaj projekat biti uključeno 150-200 mladih iz šest tuzlanskih džemata.Na večerašnjem druženju počašćeni smo dolaskom glavnog imama hafiza Ahmed ef. Huskanovića, koji se obratio našoj omladini i obećao svesrdnu podršku, kazao je Esmir ef. Hasanović imam džemata Sepetari, koji je bio domaćin prvog susreta omladine.

Hasanović se zahvalio i našoj vrijednoj omladini, kao i svojim kolegama imamima koji su zajedno s njim uključeni u realizaciju ovog omladinskog projekta.

Prvom druženju je prisustvovao i hafiz Abdullah-ef. Kapo, koordinator za rad sa mladima pri Muftijstvu tuzlanskom. Sljedeći susret je planiran za 9.novembar, kada bi se omladina trebala sresti i družiti u džematu Simin Han.

Svi mladi koji žele biti dio projekta, upoznati se i družiti u dobru više su nego dobro su došli.

Elmedina O.Brzović

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine