Printaj ovu stranu

Nova sezona "Vikend mekteba"

Autor: Novembar 01, 2017 0

U sklopu dopunskih aktivnosti polaznici mekteba Pridvorci u okviru projekta Vikned mekteb posjetili su MIZ Bugojnu. U okviru ovog projekta organizovana je mektebska nastavu, obilazak grada i posjeta streljani.

Ovaj projekat uspješno organizuje Medžlis IZ-e Bugojno na čelu sa glavnim imamom Vehid-ef. Arnautom. Polaznici mekteba Pridvorci bili su prvi koji su uzeli učešće u projektu pod nazivom „Vikend mekteb“ u ovoj mektebskoj godini.

Tokom izvođenja mektebske nastave najviše pažnje posvećeno je praktičnoj nastavi, od uzimanja abdesta do obavljanja namaza. Prilikom obilaska grada polaznici mekteba su posjetili džamije grada Bugojna, obišli šehidsko mezarje.

Toplo preporučujem kolegama ovakav vid nastave. Ovo je odlična prilika za sve one muallime koji se odluče za ovaj projekat kao i odgovor na dilemu kako sprovesti praktično ono što su dijeca naučila u mektebu, odlična prilika zbližavanja mallima sa dijecom kroz vrijeme koje su zajedno proveli.

Ovom prilikom se zahvaljujem i direktoru internata koji nam je stavio na raspolaganje sve kapacitete internata. Naime radi se o vrlo urendim prostorjama, učionicama, menzom i spavaonicama, kojeg opslužuje vrlo ljubazno osoblje. Posebno iskazujem duboku zahvalnost osoblju koje je ostavilo izvanredan dojam na učenike.

Povezani članci (po oznakama)