digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Bosanska Dubica: Aktivnosti povodom rođenja Poslanika, a.s.

Autor: Decembar 04, 2017 0

Nakon jučerašnje tradicionalne školske priredbe Poslanik-najbolji učitelj održane u OŠ:"Sveti Sava" u Bos.Dubici,koju su izvela djeca-polaznici nastave isl.vjeronauke,večera s je u džematu Polje održan prigodan mevludski program.

Odnedavni novi imam ovog džemata Merzuk ef. Kozlić je u kratko vrijeme uspio animirati mektebsku djecu i pripremiti jako lijep program koji su djeca izvela u večeras prepunoj džamiji.Gl.imam MIZ-e Bos. Dubice mr. Safet ef.Beganović se na pocetku zahvalio IZ u Norveškoj koja financijski sponzorira skolsko takmicenje već par godina i istakao važnost ovakvih skupova i manifestacija u duhu našeg opstanka na ovim prostorima. Poseban gost je bio muftija banjalučki dr. Osman ef. Kozlić koji je održao nadahnuto predavanje, te djeci koja su učestvovala na mektebskim takmičenjima na nivou muftijstva i Rijaseta podijelio prigodne nagrade. Pored muftije svojim prisustvom su program uveličali prof. Haris ef. Ahmić, gl.imam MIZ-e Bos. Kostajnica te mr. Miralem ef. Avdić, imam džemata Kotor iz Kotor Varoši.

Svu djecu koja su izvodila program nagradili su dzematlije novčano i poklonima i time im dali dodatni elan da budu dobri učenici kako u mektebu tako i u školi. Bože milosni, i mi u Bosni, i mi u povratničkoj Dubici, mevlud Miljeniku Tvome učimo.

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine