Mevlud u džematu Hadžići

Autor: Decembar 07, 2017 0

U petak 01.12.2017.god u prisustvu velikog broja džematlija u džamiji džemata Hadžići obilježen je mevludski mjesec i dan rođenja posljednjek Allahovog Miljenika, Muhammeda a.s.

Nakon Jacije namaza oko 40 polaznika mektebske nastave izveli su izvanredan program koji se sastojao od recitacija, ilahija i mevluda, što je zadivilo prisutne  džematlije, a posebno njihove roditelje koji su s ponosom i velikom pažnjom propratili njihovo izvođenje.

Program je završen prigodnim predavanjem, koje je održao imam džemata Senad ef. Šiljić, koji je na kraju proučio i prigodnu dovu.

Nakon programa uslijedilo je lijepo druženje u džamiji, uz kolače, halvu i šerbe.

Kao i predhodnih godina i ove godine je simbolično napravljena torta veličine 1m x 0,60 cm, kojoj su se svakako najviše obradovali oni najmlađi, a što i ima za cilj pripremanje navedene torte, tj. da najmlađima svaki ovaj mevlud ostane upečatljiv i da se uvijek sjećaju mevluda u džamiji u povodu rođenja poslanika Muhammeda a.s.

Molimo Allaha dž.š da nagradi trud i zalaganje svih koji su učestvovali u organizaciji i izvođenju ovog programa, i da nam svima kabul učini i u sevap upiše. Amin.

Povezani članci (po oznakama)

© 2017 Preporod All Rights Reserved. Implemented by HudHudPro