Printaj ovu stranu

Bihać: Seminar „Program prevencije ovisnosti“

Autor: H. Nesimović Decembar 07, 2017 0

U Bihaću održan seminar za vjeroučitelje pod nazivom „Program prevencije ovisnosti“

Ured za društvenu brigu Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini u saradnji sa HO „IHH-a“ iz Istanbula te Udruženjem „EKC-Istanbul“ sa sjedištem u Sarajevu, organizovao je u Bihaću 06. decembra 2017. godine seminar pod nazivom „Program prevencije ovisnosti“ kojem su domaćini bili Islamski pedagoški fakultet u Bihaću i Bihaćko muftijstvo. Seminaru je prisustvovalo oko 150 predavača predmeta Islamska vjeronauka u osnovnim i srednjim školama sa područja Unsko-sanskog kantona.

U prvom dijelu seminara, nakon ašereta, kojeg je proučio Adem Ljubijankić prof. i riječi dobrodošlice koje je uputila moderatorica Adna Zulić, prisutnim su se obratili direktor Ureda za društvenu brigu Hamed Efendić, bihaćki muftija Hasan ef. Makić, dekan Islamskog pedagoškog fakulteta u Bihaću prof. dr. Fuad Sedić i predstavnik Pedagoškog zavoda Ejub Alagić.

Drugi dio seminara bio je posvećen zanimljivim i predavanjima edukativnog karaktera. Mr. sc. Emina Bešlija govorila je na temu Značaj projekta „Program prevencije ovisnosti za širu društvenu zajednicu“, prof. dr. Nusreta Kepeš je obradila temu „Osnovni modeli rada sa učenicima u cilju preventivnog djelovanja ovisnosti“, a naslovljeno predavanje „Religioznost kao faktor prevencije ovisnosti: socijalno-psihološka prespektiva“ prezentovao je prof. dr. Aid Smajić.

Na kraju seminara učesnici su popunili anketni upitnik o značaju provođenja aktivnosti iz oblasti primarne prevencije i primili  promotivni materijal o štetnosti svih vrsta ovisnosti.

DSC_2756 Sa seminara u Bihaću

                                                              

Povezani članci (po oznakama)