digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Udruženje žena MIZ Livno prvi put učestvuje na sajmu „Zlatne ruke Livnjaka“

Autor: šejla Mujić-Kevrić Decembar 12, 2017 0

Udruženje žena Medžlisa Islamske zajednice Livno po prvi put učestvuje na sajmu „Zlatne ruke Livnjaka“- sajam proizvoda iz domaće radinosti, umjetnina i rukotvorina, koji se održava petu godinu zaredom u PTC-u Forum, pod pokroviteljstvom Općine Livno i kantonalnog Ministarstva poljoprivrede. Za Udruženje žena MIZ Livno ovo je bio veliki iskorak, obzirom na povod samoga sajma, te na uvjete i karakter sredine u kojoj živimo i djelujemo.

 

Cilj učešća na jednom ovakvom sajmu bio je jasan i definiran, prezentirati široj javnosti slike sekcije zlatoveza i rukotvorine rađene na kursu šivenja, koje pri Udruženju djeluju dugi niz godina. Trebala je velika hrabrost da slike sa islamskim vjerskim motivima budu izložene u centru Livna, ali duboko uvjerenje da umjetnost nema religiju, te da s tim možemo razbiti predrasudu makar  jedne osobe u Livnu, bile su ideje vodilje.

Vjerujemo da su brojni posjetitelji prvi put u životu vidjeli neke od motiva na našim slikama i pokazali otvorenu radost, a sigurno da je bilo mnogo i onih kojima nije bilo drago naše prisustvo.

Sve u svemu, iskreno smo zahvalni upravi trgovinskog centra Forum koji su nam pružili priliku da učestvujemo na sajmu.

Nadamo se da će ove male priče, iz malih gradova sa specifičnom strukturom pokazati koliko sreće imaju oni koji slobodno mogu da prezentiraju svoje aktivnosti široj javnosti, te da tu blagodat koriste u punom kapacitetu.

 

 

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine