digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Završena manifestacija Selam ya Resulallah

Autor: Decembar 18, 2017 0

Specijalnim programom i tradicionalnom Večeri ilahija i kasida u Domu mladih u Skenderiji završena je kulturno-vjerska 13. manifestacija Dani o Allahovom Poslaniku ”Selam, ya Resulallah” koja se održava u čast rođenja posljednjeg Božijeg poslanika, Muhammeda, a.s. 

 Prisutnima se tom prilikom obratio i dr. Ferid ef. Dautović, glavni imam Medžlisa islamske zajednice Sarajevo, koji je kazao kako je i ovogodišnji program kao i prethodni protekao u vrlo dobroj organizaciji. Istakao je kako su aktivnosti u okviru manifestacije bile dobro posjećene, dodajući da su građani mogli uživati u odličnom programu i sadržajima. “Zahvaljujem se na veoma dobroj organizaciji manifestacije. Da Allah, dž. š., nagradi sve one koji su došli pratiti program. Ne trebamo nikada prestati sjećati se i učiti o posljednjem Božijem poslaniku, Muhammedu, a. s.”, rekao je dr. Dautović.

Nakon kratkog obraćanja, najuspješnijim takmičarima kviza za mlade i foto konkursa dodijeljene su prigodne nagrade.

Ovu prelijepu večer su svojim izvođenjem ilahija i kasida uljepšali:

Armin Muzaferija, Enes Ukić, Zanin Berbić, Amna Aganović, Adna Gurda i Amila Mašović, Asim Zukić, Lejla Avdić, Adla Mulić, Enisa Meštrovac, Senida Balić, Ahmed Alili, Mirza Ganić, specijalni gost iz Republike Turske Ali Osman Alaca, Ibrahim Bilčević i Ahmed Hašić.

Pored izvođača učestvovali su:  Hor Gazi Husrev-begove medrese, Akademski hor Fakulteta islamskih nauka i Hor MIZ-a Sarajevo. Korepetitor horova je bila Lejla Čaušević, a sve je to popratio Ansambl Džemšida Hodžića koji čine: Džemšid Hodžić, Džengis Hodžić, Meho Radoović, Mejdi Sulejmani ) i Halid Hajduković. Brojni posjetioci su imali i jedinstvenu priliku da premijerno poslušaju novu kasidu u izvođenju Ahmeda Alilija i Hora MIZ Sarajevo pod nazivom “Do Ka’bi Kavsejna”. Programu zatvaranja manifestacije su prisustvovali predstavnici Islamske zajednice u BiH kao i veliki broj građana.

U ovogodišnjem programu manifestacije svoj doprinos je dalo 250 učesnika, među kojima su bili eminentni stručnjaci iz vjerskih, kulturnih i drušvenih oblasti. Manifestacija koju tradicionalno već 13. godinu organizuje Medžlis Islamske zajednice (MIZ) Sarajevo, trajala je od 20. novembra do 15. decembra.

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine