digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Tuzla: Mevludski program tuzlanskih osnovaca

Autor: Decembar 18, 2017 0

Mevludski program učenika osnovnih škola sa područja Grada Tuzla održan je u ponedjeljak 11. decembra u Kulturno-obrazovnom centru Tušanj-Slatina.

Program je organizovao Aktiv vjeroučitelja Tuzle, a izveli su ga učenici koji pohađaju vjeronauku u tuzlanskim osnovnim školama. Učestvovali su i mališani iz tuzlanskog obdaništa „Aladin“. Svečanom programu prisustvovali su izaslanik muftije tuzlanskog dr. Sead-ef. Seljubac, glavni tuzlanski imam hfz. Ahmed-ef. Huskanović, tuzlanski imami, vjeroučitelji, roditelji i učenici osnovnih i srednjih škola.
“Ovo je prvi put da se događa ovakva priredba u Tuzli. Vjeroučitelji su pozvani da učestvuju u ovoj mevludskoj manifestaciji i mi smo pripremili jedan svečani program za učenike svih osnovnih škola sa područja Grada Tuzle. Učestvovali su učenici iz 19 škola, njih oko 130,” kazala je predsjednica Aktiva vjeroučitelja Grada Tuzla Nedžmija Hadžić.

Izaslanik muftije tuzlanskog dr. Sead Seljubac je u svom obraćanju uputio čestitke vjeroučiteljima, nastavnicima i svima koji su bili uključeni u organizaciju ove mevludske aktivnosti. Prigodnim riječima ovom prilikom se obratio i glavni imam hfz. Ahmed-ef. Huskanović koji je izrazio radost što se jedna ovakva aktinost našla u okviru manfestacije „Stazama Poslanika islama“.
Cjelokupan program, satkan od niza recitacija, odlomaka iz mevluda, ilahija i kasida, bio je lijep prikaz kako oni najmlađi gaje i izražavaju svoju ljubav prema Resulullahu a.s. Posjetioci su imali priliku vidjeti i izložbu radova koji su nastali tokom redovne i dodatne nastave iz vjerounauke. Radovi su bili izloženi u holu centra, obrađivali su različite teme iz islama, sa posebnim akcentom na životopis Poslanika a.s.

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine