digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Vakuf u vidu organizacije halke hadisa

Autor: Januar 01, 2018 0

U četvrtak 28. decembra tekuće 2017. godine u prostorijama Medžlisa islamske zajednice Sarajevo potpisan je Sporazum o finansiranju vjerskih aktivnosti, odnosno o organiziranju Ćursa ili Halke hadisa u Kučuk Katib Muhjiddinovoj džamiji, poznatijoj kao džamiji u Nadmlinima.

Sporazum su potpisali glavni imam MIZ Sarajevo dr. Ferid ef. Dautović, ispred MIZ Sarajevo i vakifi hadži Mehmed Numanović sa suprugom hadži Tahirom Numanović. Prema odredbama ovog Sporazuma MIZ Sarajevo, kao organizator će dva puta mjesečno organizirati Halku hadisa u pomenutoj džamiji, i to jednom za muškarce (svakog prvog četvrtka u mjesecu) i jednom za žene (svakog trećeg četvrtka u mjesecu), dok su pomenuti vakifi za potrebu i organizaciju ove vjerske aktivnosti u džamiji u Nadmlinima uvakufili određeni novčani iznos. Tim povodom glavni imam dr. Ferid ef. Dautović je upriličio prijem za pomenute vakife zahvalivši im se za ovakav vid doprinosa.

Prema Sporazumu Halka hadisa će se održavati u vremenu od akšama do jacije-namaza, a organizator se obavezao kako će za pomenutu Halku hadisa obezbijediti adekvatne predavače. Početak Halke hadisa u džamiji u Nadmlinima je početkom mjeseca januara 2018. godine, odnosno prva halka je 04. januara za muškarce a druga 18. januara za žene.

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine