digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Srebrenik: Predavači hafiz Čajlaković i efendija Čamdžić

Autor: D.B. Januar 05, 2018 0

Druženje sa hafizom Husein-ef. Čajlakovićem u Lušnici

U četvrtak, 28.12.2017. godine, u džematu Lušnica Medžlis IZ-e Srebrenik, upriličeno je druženje sa hafizom Husein-ef. Čajlakovićem. Nakon klanjanja akšam-namaza prisutne je poselamio imam džemata Lušnica Mevludin-ef. Joldić, koji je u svom obraćanju istakao važnost ovakvih druženja, te zahvalio se prisutnima na odzivu kao i musafiru.

Gost predavač je bio hafiz Husejn ef. Čajlaković. Hafiz Čajlaković je u svom predavanju postakao prisutne na razmišljanje o svakodnevnim obavezama koje musliman treba da ispuni. Prisutni su mogli uživati u nadahnutom govoru uvaženog hafiza. Nakon predavanja upriličeno je druženje sa hafizom uz kahvu, sok i večeru.

Katedra tefsira i hadisa u Srebreniku: Osobine onih koje Allah voli

U petak večer 29.12.2017. godine nakon jacije-namaza u centralnoj srebreničkoj džamiji održana je redovna katedra hadisa i tefsira.

Poslije uvodne riječi Emira-ef. Brašnjića, program su uljepšali učenjem ilahija i kasida polaznici mektepske nastave džemata C. Srebrenik. Katedri je prisustvovao i glavni imam Medžlisa IZ-e Srebrenik Refik-ef. Hodžić, koji je u svom kratkom obraćanju čestitao Emir-ef. na ustrajnosti u održavanju katedri, te se zahvalio Izet-ef. na odzivu da bude naš musafir. U prisustvu velikog broja imama i vjernika Izet-ef. Čamdžić, glavni imam Medžlisa IZ-e Zavidovići, je na zanimljiv način govorio na temu „Osobine onih koje Allah voli“. Prisutni su mogli uživati u nadahnutom govoru Izet-ef.

 

 

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine