digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Omladinski programi Medžlisa Tuzla

Autor: Elmedina O.B. Januar 09, 2018 0

U okviru redovnih aktivnosti za mlade trenutno se realizuje nekoliko programa za omladinu, među kojima i „Mladi u fokusu“ i „Mladi zajedno“. Programi okupljaju omladinu iz različitih tuzlanskih džemata a nude im širok spektar redovnih i povremenih aktivnosti

U okviru programa za mlade „Mladi u fokusu“ 30. decembra organiziran je jednodnevni izlet u Ajdinoviće za omladinu iz džemata Lipnica, Donja Obodnica, Avdibašići, Mihatovići, Dobrnja i Behram-begova džamija organizovan.
Posjeta Sportsko-rekreativnom centru Ajdinovići bila je prilika za druženje i bolje upoznavanje učesnika ovog omladinskog programa. Mladi su uživali u zimskoj idili, a imali su priliku obavljati i zajedničke ibadete u džamiji koja se nalazi nedaleko od Centra.
Aktivnosti programa će se realizovati i u narednom periodu.
U program  „Mladi zajedno“ su uključeni tuzlanski džemati Sepetari, Simin Han, Donji Čaklovići, Gazi Turali-begova džamija, Grabovica i Slavinovići.
U okviru ovog programa 04. januara u Bijeloj džamiji u Slavinovićima upriličeno je predavanje i druženje za omladinu. Prigodno predavanje na temu „Džibrilov hadis o islamu, imanu i ihsanu“ održao je Alem-ef. Alić, a prigodnim riječima omladini se obratio i imam ovog džemata Abdullah-ef. Okanović.
Poslije predavanja nastavljeno je druženje omladine.
Vrijedi napomenuti da je ovaj program podijeljen po ciklusima, te je ovo bilo posljednje druženje i predavanje prvog ciklusa. Drugi ciklus počinje 14.januara, a domaćin je tuzlanski džemat Sepetari.

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine