Škola Kur'ana za djecu: Takmičenje za najmlađe

Autor: E. Osmić Brzović Januar 09, 2018 0

Prigodnim takmičenjem obilježene su dvije godine uspješne saradnje Škole Kur'ana za djecu Medžlisa Islamske zajednice Tuzla i turske fondacije IDDEF

Takmičenje je upriličeno u subotu 6. januara, a učenici su se takmičili u tri kategorije: 29. džuz, 30. džuz i kratke sure od Ed-Duha do En-Nas. U kategoriji kratkih sura prvo mjesto je zauzela Muratović Ismihan. U kategoriji 30. džuz najbolji je bio Dedić Muhamed, a prvo mjesto u kategoriji 29. džuz pripalo je Čirak Muhamedu.

-Škola Kur'ana za djecu Medžlisa Islamske zajednice Tuzla uspješno radi od 2013. godine. Nastava se odvija u najvećoj tuzlanskoj džamiji - Kraljevoj džamiji,  a polaznici iz godine u godinu bilježe zapažene rezultate na različitim takmičenjima. Sve navedeno opravdava i konstataciju da su protekle godine rada uspješne, a nadamo se i da će naredne godine biti još uspješnije te da će naši polaznici postizati dobre rezultate i da će njihova ljubav prema Kur'anu rasti - isitču iz Škole. 

Rad Škole je već dvije godine podržan od strane turske fonacije IDDEF što u znatnoj mjeri utiče na kvailtet rada ove Škole. 

 

 

© 2017 Preporod All Rights Reserved. Implemented by HudHudPro