digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Bihać: Poziv na kurs Kur'ana

Autor: Januar 20, 2018 0

Povodeći se za riječima Muhammeda, a.s., „Najbolji od vas su oni koji uče i podučavaju Kur'an“, Medžlis Islamske zajednice Bihać – Škola hifza objavljuje javni oglas za upis polaznika u novi ciklus Kursa Kur'ana koji podrazumijeva učenja tedžvidskih pravila i primjena istih u učenju Kur'ana Časnog.

Dvije grupe su obuhvaćene ovim programom:

Grupa I: Za polaznike od 13 do 18 godina
Grupa II: Za polaznike od 18 godina
Svake sedmice će se održavati po jedan čas u trajanju od 60 minuta za svaku grupu. Jedan dio časa će se raditi nova tedžvidska pravila, a ostatak časa će se provoditi u učenju Kur'ana primjenjujući naučena tedžvidska pravila.

Muallim će pratiti pojedinačan napredak polaznika, te sa vjersko-prosvjetnom službom Medžlisa Islamske zajednice predlagati i odobravati kandidatima napredne statuse u smislu dodatnih časova radi preslušavanja naučenog sadržaja iz Kur'ana (Hifz).

Nastava će se održavati u poslijepodnevnim i večernjim satima u prostorijama Medžlisa Islamske zajednice Bihać, Bosanskih banova 2, dok se u cjelosti ne završi adaptacija prostorija Škole hifza pored Ić-Hisar (Harmanske) džamije.

Ovaj oglas ostaje otvoren do 20.01.2017. godine, a sve prijave se mogu izvršiti na mail adresu: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. ili putem telefona na broj: +387 37 22 84 55

Kandidati su dužni ostaviti svoje kontakt informacije kako bi se po formiranju grupa mogli obavijestiti o početku nastave.

Nakon isteka roka za prijavu, kandidati će biti obavješteni pojedinačno i putem portala Medžlisa Islamske zajednice Bihać www.mizbihac.ba o početku nastave.

Voditelj škole Hifza je hafiz Abdurahman-ef. Osmanović, a prvi muallim ovog kursa Kur'ana je hafiz Muharem Bajrić.

NAPOMENA: Djeca ispod 13 godina nisu obuhvaćena ovim javnim oglasom, tako da se neće uzeti u razmatranja prijave djece ispod 13 godina

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine