digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Održana Skupština Medžlisa IZ Livno

Autor: Šejla M.K. Januar 25, 2018 0

U nedjelju, 21. januara 2018. godine, održana je Skupština Medžlisa Islamske zajednice Livno. Skupština je jednoglasno usvojila Izvještaj za 2017. godinu i Plan rada za 2018. godinu. Skupštinom je predsjedavao Husein -ef. Topalović.

Glavni imam Dževad-ef. Hadžić je izložio izvještaj o vjersko-prosvjetnom radu u protekloj godini. Istaknuti su rezultati koji su postignuti na vjerskom polju djelovanja od kojih se posebno izdvajaju rezultati u mektebskom poučavanju, aktivnosti Udruženja žena medžlisa Livno, aktivnosti u radu s mladima, kao i rad na unapređenju vakufske imovine.

Zastupnicima skupštine se obratio i predsjednik medžlisa hadži Hajrudin Maksić koji je naglasio zadovoljstvo zbog brojnih uspješno realizovanih projekata i aktivnosti.

Na kraju se obratio Muftija mostarski mr. Salem–ef. Dedović koji je odao priznanje za izuzetnu organizaciju rada medžlisa u cjelini i za rezultate koji su postignuti u 2017. godini pod rukovođenjem predsjednika i glavnog imama.

Muftija je posebno pohvalio rad imama i muallima i čestitao im na uspješnoj realizaciji vjersko-prosvjetnog i odgojnog plana aktivnosti u svim džematima.

 

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine