digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Srebrenik: Centralna džamija bogatija za multidiscipliniranu prostoriju

Autor: D.B. Januar 29, 2018 0

U Srebreniku 25. januara 2018. godine sa radom je počela multidisciplinarna prostorija u Gradskoj dzamiji. Prostorija je namijenjena za razne kurseve, halke, druženja, čitaonica, jer je planirano i osnivanje biblioteke, održavanje sastanaka i sl.

Prema riječima imama džemata centralne srebreničke džamije Emir-ef. Brašnjića donator ovog hairli projekta je Husić Ševala iz Srebrenika. Investicija za adaptaciju i opremanje ove prostorije iznosila je 10.000,00 (deset hiljada) KM.

„Hoću nešto za svog života da učinim od hajra što će koristiti ljudima a biti upisano kao trajni hajr kod Allaha Uzvišenog“-istakla je Ševala.

„Ja sam kao imam izuzetno zadovoljan što na raspolaganju imamo jednu ovakvu prostoriju koja će koristiti svojoj namjeni i poboljšati vjerski život u Srebreniku. Za sve projekte koje smo planirali u džamiji, imali smo podršku naših džematlija, koji su veoma zadovoljni sa onim što je urađeno. Tako je i sa ovim projekom koji će, nadam se, uz Allahovu pomoć privući džematlije, posebno mlade ljude u džamiju, jer će im se ponuditi novi sadržaji. Molim Allaha da hanumu Ševalu nagradi za ovaj hajr i da joj kao trajno dobro upiće“-ističe Emir-ef.

Džematski odbor na čelu sa imamom Brašnjić efendijom konstantno radi na poboljšanju vjerskog života u Srebreniku. Molimo Allaha da ih nagradi i podari snage i uspjeha u budućem radu, a hanumi Ševali podrai dugog zdravlja i upiše joj ovaj hajr u knjigu njenih dobrih djela. Amin!

 

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine