digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Predavanje i druženje u džematu Teftedarin do

Autor: Sumeja Sultanović, muallima Januar 30, 2018 0

Svjesne vrijednosti druženja u Njegovo ime i nagrade za isto, ženski aktivizam džemata Teftedarin Do - Briješće, na čelu sa muallimom Sumejom Sultanović, upriličilo je predavanje i druženje za vrijedne članice ženskog aktivizma, koje je održano u nedjelju 28.01.2018. godine poslije jacije namaza.

Predavanje, koje je bilo vrlo korisno, održala je psihologinja Jasna Subašić na temu: „Porodični odnosi sa aspekta Islama i psihologije“. Govoreći o vrijednosti porodičnog života, te benefitima življenja u zdravoj porodici, psihologinja Subašić je istakla da osobe koje žive u porodičnoj atmosferi su boljeg psihičkog i fizičkog zdravlja, te su više zadovoljne životom i lakše podnose životne poteškoće. U predavanju je također naglašena uloga majke  kao nezamjenjiva u cjelokupnom odgoju jednog živog bića. Na koncu su naglašena prava žene koja joj pripadaju, te njenim dužnostima i obavezema prema ostalim članovima porodice i obavezama koje ima prema sebi (tj. da brine o sebi, svom zdravlju itd.).

Poslije predavanje prisutne članice ženskog aktivizma, koje su se ovom prilikom odazvale u velikom broju, nastavile su druženje uz kahvu i zakusku. Zahvaljujemo se svima koji su na bilo koji način dali svoj doprinos u ovoj hairli aktivnosti.

 

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine