digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Kiseljak: Mevlud u džematu Duhri

Autor: Nerimana Čeho Februar 04, 2018 0

Hor Elči Ibrahim-pašine medrese u džematu Duhri.

U ovo „zimsko proljeće“, kako ja volim nazvati ove lijepe zimske dane, u petak, 2.2.2018 u Duhrima (MIZ Kiseljak) još jedno „proljeće“,  a mnogo je razloga za ovakav skup.

Poslije jacija-namaza, hor  Elči Ibrahim-pašine medrese izveo je mevludski progam,  na čelu sa uvaženim  Kemalom Pandža, profesorom.  Mevludski program je bio obogaćen prelijepim učenjem Kur'ana, ilahija, recitala  i na kraju predavanjem od strane cijenjenog dr. Muharema Dautovića.

 Dr. Dautović je doista prelijepo upućivao prisutne na važnost održavanja i izvršavanja imanskih i islamskih šarta te pripremanje muslimana na vječni Put.

Zahvaljujemo se direktoru Elči Ibrahim – pašine medrese mr. Dževdetu Šošić na ovom „proljeću“  koje je u ovoj mubarek noći osvježilo srca prisutnih, jer doista su vjernici imali priliku da upiju lijepe mirise i uživaju u večerašnjem programu.

S iskrenim nijjetom, postizanje Allahovog, dž.š., zadovoljstva,  novi imam džemata hfz. Ibrahim-ef. Čeho i džematski odbor je bio na usluzi džematu i gostima, te se istim najiskrenije još jednom zahvaljujemo. Također, hvala svim omladincima koji su se potrudili i dočekali medreslije i razmijenili iskustva sa istim na poslijeprogramskom druženju za omladinu.

I na kraju, molim Allaha, dž.š., da naš ibadet ukabuli i u sevab upiše, jer  kako nas i podsjeti dr. Dautović na četiri pitanja koja valja odgovarati, aBd. 

Poslanik, a.s., je rekao: „Neće se pomaknuti noga roba na Sudnjem danu dok ne bude pitan za četiri stvari: životnu dob – u šta je potrošio, mladost – kako ju je proveo, novac – kako ga je zaradio i u šta ga je potrošio, znanje – kako ga je upotrijebio.” (Taberani)

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine