digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Mostar: Večer Kur'ana za žene

Autor: Februar 24, 2018 0

U sklopu aktivnosti Odjela za brak i porodicu MIZ Mostar je u Subotu (17.02.2018.) u prepunoj džamiji Hadži Tere Jahje na Carini održano Večer Kur'ana za žene.

Ovoj večeri su svojim glasovima doprinijele: hafiza Indira Mujkanović - Tulek, Adna Juklo, Halida Đulić, Sumejja Brkan, Belkisa Korić, Fatima Cikotić  te mu'allima Amila Brkan učeći odabrane odlomke. 

Večer su ukrasile i članice hora El Kamer MIZ Mostar izvodeći  kaside. Pored ljepote učenja i slušanja učenja časnog Kur'ana, noć Kur'ana uljepšalo je i korisno predavanje dr. Safije Malkić na temu " Muslimanka - majka i supruga " 

Predstavnica Rijaseta IZ u BiH- Odjela za brak i porodicu dr Malkić je pohvalila rad Odjela za brak i porodicu MIZ Mostar koje se u aktivnostima ubraja u red medžlisa koji su učinili značajne iskorake na aktiviranju ženskog džemata i promociji bračnih i porodičnih vrijednosti. Pobudivši pažnju prisutnih džematlijki, dr. Malkić je u svom govoru istakla potrebu da se muslimanke danas u punom kapacitetu posvete dvjema značajnim  ulogama, da budu dobre, odgovorne, strpljive, te ustrajne supruge i majke.

Moderatorica programa bila je koordinatorica za brak i porodicu MIZ Mostar, mu'allima Fatima Puce.

Noć Kur'ana, noć lijepe riječi i noć upute dovom je uokvirila koordinatorica Muftijstva Mostarskog prof. Ramiza Bandić - Kafadar.

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine