digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Održana sjednica Muftijstva tuzlanskog

U srijedu 28. februara održana je  sjednica Muftijstva tuzlanskog, kojom je predsjedavao muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović.

Time je Muftijstvo tuzlansko počelo svoj rad kao upravni organ na području Muftiluka tuzlanskog.

Muftijstva su postojala sve do 1936. godine kada se ukidaju, a u Tuzli je 1980. godine, nakon 44 godine prekida, imenovan muftija.

Sabor Islamske zajednice je u 2017. godini usvojio Pravilnik o  organizaciji i radu muftijstva kao upravnih organ na području muftiluka. Rijaset Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini je, u februaru ove godine, na prijedlog muftije tuzlanskog Vahid-ef. Fazlovića donio rješenje o broju službi i imenovanju rukovodilaca službi Muftijstva tuzlanskog.

Za rukovodioca službe za vjerske poslove i obrazovanje u Muftijstvu tuzlanskom imenovan je dr. Sead-ef Seljubac, za rukovodioca službe za pravne i administrativne poslove imenovan je Muamer Zukić, dok je za rukovodioca službe za finansijske i ekonomske poslove imenovan Muhamed Bilajac.

Muftija Fazlović je iskazao zahvalnost reisu-l-ulemi Husein-ef. Kavazoviću, Rijasetu i svima drugima na doprinosu u radu ove institucije. Na sjednici je izraženo očekivanje da će se u narednom periodu još organiziranije i bolje realizirati poslovi u misiji koju ima Muftijstvo tuzlansko.

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine