digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Škole hifza u Visokom: Dodijeljene nagrade za najuspješnije

25. februara 2018. godine, nakon akšam-namaza, Upravni odbor Islamskog centra Hanovi, Medžlis Islamske zajednice Visoko i Medžlis Islamske zajednice Gračanica, upriličili su dodjelu nagrada za najuspješnije polaznike škole Hifza "hfz. Džemal ef. Omerbegović IC- Hanovi" i za polaznike škole Hifza MIZ - e Gračanica/ Visoko.

U Islamskom centru Hanovi ove večeri je podijeljeno 14 tableta onim polaznicima koji su prešli prvi stepen tj. Amme džuz i naučili Tebareke džuz, iz škole hifza " hfz. Džemal ef. Omerbegović IC- Hanovi".

Po 5 tableta je uručeno i za najvrijednije polaznike prvog stepena Amme džuza iz škole " hfz. Džemal ef. Omerbegović IC- Hanovi " kao i iz škole hifza MIZ- e Gračanica.

Također su simboličnim poklonima obradovani svi polaznici obje škole koji nisu u ovim gore spomenutim skupinama. Ovaj gest je bio kao stimulans za nastavak rada i angažmana.

Nagrade su uručene i muhaffizima obje škole, hfz. Senad ef. Ganića i hfz. Zijad ef. Dervića. Svojim prisustvom i moralnom podrškom nas je počastio i koordinator škola hifza Sarajevskog muftijstva hfz. Sadruddin ef. Išerić, imam Careve džamije u MIZ- e Sarajevo, a zavrsnim ašeretom se predstavio i hfz. Maid ef. Ibrahimović, muhaffiz škole hifza u Ilijašu.

Srdačno se zahvaljujemo i h. Behaija ef. Zeheroviću, imamu IC-Hanovi u čijim prostorijama se odvija nastava škole Hifza "hfz. Džemal ef. Omerbegović IC- Hanovi" i kao domaćinu ove svečanosti.

Molimo Allaha Uzvišenog da nam ucvrsti korake u dobru.

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine