digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Susreti mladih i radni sastanak Mreže mladih u Tešnju

U subotu su koordinatori Mreže mladih Stari Grad - Sarajevo, Centar - Sarajevo i Kakanj posjetili Tešanj, te obavili zajednički sastanak s koordinatorima Mreže mladih Tešanj. Uz vrijedne omladince iz Tešnja, domaćini mladima s područja Muftiluka sarajevskog u Tešnju bili su glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Tešanj mr. Fuad ef. Omerbašić i Ramo ef. Svrzo, koordinator Mreže mladih Tešanj.

Tokom sastanka pedeset koordinatora Mreže mladih iz Sarajeva i Kaknja s koordiantorima Mreže mladih Tešanj razmjenili su svoja iskustva, te dogovorili određene zajedničke aktivnosti tokom proljeća, koje je pred nama.

Jedan od ciljeva Mreže mladih je i uvezivanje svih grupa naših omladinaca po džematima, medžlisima, muftijstvima. U konačnici svi koordinatori Mreže mladih trebaju koordinirano djelovati i pomagati svojoj zajednici, svom narodu i domovini.

Projekat Mreže mladih prihvataju svi naši džemati, stavljajući sve svoje kapacitete i infrastrukturu čestitoj i vrijednoj omladini. Svaki projekat i aktivnosti koje prihvate naši džemati za njih više nema brige i sumnje u uspjeh. Džemat je uvijek bio i biće čuvar našeg naroda i izvor iz kojeg teče čista, pitka i osvježavajuća voda ili vrijednost koja okuplja i usmjerava naš narod.

U subotu je i u džematu Dobropolje Mekiš u Tešnju poslije jacije namaza održana tribina na temu važnost Islamske tradicije Bošnjaka i čuvanja našeg duhovnog naslijeđa. Predavač na ovoj redovnoj tribini bio je dr. Abdulgafar Velić, pomoćnik muftije sarajevskog za vjerske poslove i obrazovane.

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine