Printaj ovu stranu

Srebrenik: Seminar za imame

Autor: D.B. Mart 10, 2018 0

U okviru stručnog i profesionalnog usavršavanja imama, hatiba i muallima Medžlisa Islamske zajednice Srebrenik, danas u srijedu 07.03.2018. godine održan je seminar u sali Medžlisa pod nazivom „Rad sa omladinom- perspektive i izazovi“.

Na seminaru je govorio Hfz. Abdulah-ef. Kapo, profesor u Behram-begovoj medresi u Tuzli i koordinator za rad sa mladima Muftijstva tuslanskog, ali i imami Medžlisa Srebrenik.
Na početku seminara prisutne je poselamio glavni imam srebreničkog Medžlisa Refik-ef. Hodžić, koji je u svom obraćanju istakao važnost edukacije muallima na polju rada sa mladima, te najavio seminar, predavače i tok predavanja.

Prvi izlagač na seminaru bio je Hfz. Abdulah-ef. Kapo a govorio je na temu „Modeli rada sa mladima na području Muftijstva tuzlanskog“. Kroz predavanje Kapo je istakao važnost ovog segmenta rada imama, predstavio aktivnosti rada sa mladima Muftijstva tuzlanskog, zainteresiranost omladine za afirmaciju pozitivnih vrijednosti, te predstavio projekte i aktivnosti koje će Muftijstvo tuzlansko realizirati u skorijoj budućnosti.
Na seminaru su govorili i imami Medžlisa IZ-e Srebrenik Emir-ef. Brašnjić, imam džemata C. Srebrenik i koordinator za rad sa mladima Medžlisa Srebrenik te hfz. Esmir-ef. Selimović imam džemata Luka.
Emir-ef. Brašnjić govorio je na temu „Efekti i značaj edukacijskih programa za mlade–iskustva i vizije“. On je u svom izlaganju istakao važnost ovog segmenta rada imama, predstavio aktivnosti rada sa mladima Medžlisa Srebrenik, te predstavio projekte i aktivnosti koje će Medžlis Srebrenik realizirati u budućnosti.

Hfz. Selimović je govorio na temu „Prilike i izazovi rada sa mladima u džematu“. Na zanimljiv način govorio je o odnosu prema mladima, načinu rada s njima, te o značaju shvatanja liderstva, kako biti menadžer u promociji pozitivnih vrijednosti. Kako imam da postupa sa maldima?

Prema riječima učesnika seminar je bio izuzetno koristan i zanimljiv. „Danas sam naučio puno o radu i načinu rada sa mladima. Ta saznanja će mi pomoći kako da pospiješim prisustvo omladine kako u džematu tako i u promociji i afirmaciji pozitivnih vrijednosti. Zahvaljujem se Medžlisu na organizaciji i nadam se da će ovakvih susreta biti još u narednom periodu“-kazao je Ahmed-ef., jedan od učesnika seminara.
Najavljeno je još ovakvih i sličnih seminara u narednom periodu.

Povezani članci (po oznakama)