digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Srebrenik: Pomoć porodici kojoj je kuća izgorjela

Autor: D.B. Mart 16, 2018 0

3.000KM za porodicu Tursunović iz Tinje

 Samohrana majka Tursunović Nevzeta sa svojom kćerkom živi u Tinji. Prošle godine preselio joj je muž, a nekoliko mjeseci kasnije Nevzeti je dijagnosticiran karcinom, gdje je hitno operisana na UKC Tuzla.

Poslije ovih teških trenutaka u životu zadesila ih je nesreća u kojoj je u požaru izgorila u potpunosti njihova kuća. Džemat na čelu sa imamom Vasif-ef. Mahmutovićem i Mjesna Zajednica (MZ) uključili su se u akciju prikupljanja pomoći za sanaciju kuće. Medžlis IZ-e Srebrenik je u svom djelovanju realizirao mnogobrojne aktivnosti koje su usmjerene na pomoć socijalno-ugroženim porodicama ali i na obezbjeđivanje krova nad glavom našeg stanovništva. Ovo je jedna u nizu aktivnosti ove prirode.

Tako su dana 13. marta 2018. godine ovu porodicu, Tursunović, posjetili predstavnici Medžlisa IZ-e Srebrenik, glavni imam Refik-ef. Hodžić i koordinator za socijalnu brigu Jasmin-ef. Begunić, kao i imam džemata Tinja Vasif-ef. Mahmutović.  Tom prilikom uručili su donaciju u iznosu od 3.000,00 KM, a sredstva je obezbijedio Ured za društvenu brigu Rijaseta IZ-e u BiH, te paket koji je sadržavao prehrambeni i higijenski program. Sredtva će biti utrošena za sanaciju kuće koja još nije u potpunosti završena. Porodica Tursunovic kao i predsjednik odbora za sanaciju ove kuće Ševket Musić zv. Šeki zahvalili su se Medžlisu IZ-e Srebrenik i Uredu za društvenu brigu Rijaseta na ovoj, za njih veoma važnu donaciju, jer dolazi u trenutku kada je neophodno dozavršiti radove koji su neophodni za odvijanje normalnog života jedne porodice-istakli su u porodici.

Molimo Allaha da nagradi sve koji su na bilo koji način pomogli u sanacji kuće porodice Tirsunović iz Tinje. Amin!

 

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine