digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Sarajevo: Vannastavne aktivnosti mekteba Raštelica

Autor: Edin Spahić Mart 17, 2018 0

U okviru mektebske nastave u mektebu Raštelica, pored obaveznih aktivnosti, muallim Muamer ef. Mrkonja, organizuje i edukativne časove sa svojim učenicima.

Jedan od takvih jeste tzv.“Policijski čas“. U okviru ovoga časa, djeca su imala priliku družiti se sa službenicima MUP-a Kantona Sarajevo. Gosti su bili Muamer Fišo i Irhad Merdanović (nekada i sam učenik ovoga mekteba), koji su održali predavanje o sigurnosti i osnovnim aspektima ponašanja, te adekvatnim kaznama i objašnjenju postupaka prilikom spriječavanja nekih od kaznenih dijela. Poslije predavanja učenici su postavljali vrlo zanimljiva pitanja, na koje su gosti odgovarali. Učenici su počašćeni i poklonima koje su gosti pripremili.

Također, u okviru ovoga plana, sa učenicima je održan i “Sportski čas”, a gost predavač bio je Semir Kerla, bivši igrač Željezničara, a sada fudbaler FC Suduva – Litvanija. Tema ovoga časa bila je ohrabrenje i podsticanje na važnost sporta u našim životima. Mnogo zanimljivih pitanja i odgovora, te dječijih želja i opisivanja, kako sebe vide za nekih desetak ili više godina. Semir je veliki sportista i vjernik, te je govorio o spoju vjere i sporta.

Poslije poklona i zajedničkog slikanja, učenici su imali priliku  odigrati i jednu zajedničku utakmicu na mektebskom terenu.

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine