digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Žepče: Održana takmičenja iz vjeronauke i mektebske nastave

Autor: R. Agić April 12, 2018 0
Glavni imam MIZ Žepče Džafer ef. Gračić proglasio pobjednike takmičenja i vjeroučitelje Glavni imam MIZ Žepče Džafer ef. Gračić proglasio pobjednike takmičenja i vjeroučitelje

ŽEPČE, 08. APRIL -U organizaciji Medžlisa Islamske zajednice u Žepču je održano Općinsko takmičenje iz islamske vjeronauke osnovnih škola  i srednje škole općine Žepče.Na takmičenju su učestvovala 22 takmičara, od čega 16 učenika završnih razreda osnovne škole i 6 Srednje mješovite škole.

Nakon provedenog testiranja nabolje rezultate u kategoriji osmih razreda postigli su: Belmina Memčić, Ismail Sinanović i Alma Jusufović, dok su u  kategoriji devetih razreda prva tri mjesta osvojil Edita Zgrčo, Anida Hodžić i Lamija Tutnjić. Od srednjoškolaca najbolji su bili: Sabiha Makić, Ema Brljak i Alma Prijić. Za najuspješnije vjeroučitelje proglašeni su Munevera Ridžal i Suljo Grabus.

Nakon proglašenja najboljih, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Žepče, Džafer ef. Gračić, uručio je priznanja i novčane nagrade a domačinu takmičenja Osnovnoj školi Žepče zahvalnicu i prigodne poklone. Kantonalno takmičenje iz vjeronauke održat će se ( 21. 04.) u Tešnju.

Tradicionalno Medžlis IZ Žepče bio je organizator  i takmičenja polaznika mektebske nastave koje je i ove godine održano u Begovom Hanu u Islamskom centru „Misbah. Takmičenje je održano iz Općeg znanja  i Kiraet u kategoriji mlađih i starijih uzrasta. Na takmičenjeu učešće je uzelo 50 takmičara iz svih žepačkih džemata. Testu općeg znanja pristupilo je ukupno 26 takmičara, dok se u Kiraetu  takmičilo 24 polaznika.

Najbolji iz Općeg znanja u kategoriji mlađi uzrasta bili su: Lamija Mešeljević,Rijad Grabus i Lejla Okanović, dok su u kategoriji stariji uzrasta prva tri mjesta osvojili:Nejra Efendić,Alma Jusufović i Nadina Osmić. U  Kiraetu najbolji u kategoriji mlađi uzrasti su bili:Amina Efendić,Nejra Memčić i Lamija Imamović dok su Muhamed Tutnjić, Imran Aganović i  Hajrija Bečirović bili prvoplasirani u kategoriji stariji uzrasta.Najboljim takmičarima  Medžlisa IZ Žepče osigurao nagrade i priznanja.

 

 

                              

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine