Posjeta glavnih imama Oružanih snaga Holandije i Francuske Vojnom muftijstvu

Autor: April 16, 2018 0

Glavni imam Oružanih snaga Kraljevine Holandije, Ali Eddaoudi i glavni imam Oružanih snaga Republike Francuske, Abdelatif Benzellif, danas su posjetili Vojno muftijstvo.

Dobrodošlicu imamima izrazio je vojni muftija, Hadis-ef. Pašalić. Također, vojni muftija upoznao je goste sa funkcionisanjem Vjerske službe, tj. Ureda Vojnog muftije u Ministarstvu odbrane i Oružanim snagama BiH, te načinima unapređenja određenih aspekata vjerskog života. 

Centralna tema posjete bila je Međunarodna konferencija vojnih imama koja će biti održana u Sarajevu, 2019. g., a čiji će domaćin biti Vojno muftijstvo. S obzirom na svoje višegodišnje iskustvo vjerskih službenika u misijama u više različitih zemalja svijeta, imami iz Holandije i Francuske prenijet će svoja iskustva vojnim imamima u Oružanim snagama Bosne i Hercegovine. Istakli su također, da su vjerske službe Oružanih snaga Holandije i Francuske uvijek spremne za razmjenu pozitivnih iskustava, što je, svakako, dobra pretpostavka za nastavak još uspješnije saradnje. Pored formalnih sastanaka na nivou Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, gosti će iskoristiti priliku da upoznaju i našu zemlju i njene čestite ljude. 

 

© 2017 Preporod All Rights Reserved. Implemented by HudHudPro