digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Kiseljak: Nijaz Behlil progledao nakon šest godina

Sretan epilog jedne humanitarne akcije.

Nijaz Behlil rođen je 1962. godine u mjestu Milodraž. Dva mjeseca nakon što se oženio, 1983. godine teško je povrijeđen u građevinskoj nesreći u kojoj su montažni blokovi pali na njega.

Nijaz je 28 dana bio u komi, ostao je bez ruke, postao invalid. Velikom snagom i jakom voljom uspio se oporaviti te je sa svojom suprugom Esadom, koja mu je bila velika podrška sve vrijeme, dobio dva sina.

Prije tačno 11 godina počele su nove nevolje za Nijaza. Ostao je bez jednog oka, a prije 6 godina je potpuno oslijepio.

Prije 10 dana Samir ef. Mekić imam džemata Milodraž obratio se Fondu za socijalnu i društvenu brigu Medžlisa IZ Kiseljak. Putem Viber grupe u akciju za Nijaza se uključio veliki broj dobrih ljudi koji su za 24 sata sakupili novac za operaciju koja je bila potrebna da bi Nijaz ponovo ugledao svijetlo dana.

Uspješno je operisan u četvrtak, 10.05.2018. godine u klinici "Svjetlost" Sarajevo.

Za Nijaza je, kako kaže, to bio najsretniji dan u životu. Vraćajući se iz Sarajeva svaku reklamu je pažljivo pročitao ne vjerujući da ponovo može vidjeti.

Danas su predsjednik Medžlisa- Nermin Merhemić, Glavni imam Medžlisa -Kenan ef. Bajrić i Samir ef. Mekić posjetili Nijaza.

Na kraju vrijedi spomenuti zahvalnost Nijaza prema svima onima koji su mu vratili nadu u bolje sutra i koji su mu pomogli u ovoj njegovoj životnoj borbi.

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine