digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Mostar: Iftar za uposlenike Medžlisa

Medžlis Islamske zajednice Mostar sinoć je organizirao zajednički iftar za sve uposlenike Medžlisa i Medžlisovih pravnih subjekata.

Iftaru je od ukupno 110 prisustvovalo stotinjak radnika angažiranih u različitim segmentima misijskog i privrednog djelovanja. Radost zajedničkog iftara s njima su podijelili glavni imam mr. Dino ef. Maksumić, predsjednik Medžlisa Ramiz Jelovac i mostarski muftija mr. Salem ef. Dedović.

Misija svih njih, kako je istakao glavni imam ef. Maksumić, je rad na općem dobru , rad za vjeru bez obzira radilo se o imamima ili drugom uposlenicima. „Mi smo jedna porodica i u tom svjetlu treba da se pazimo i da čuvamo ono što imamo“, kazao je ef. Maksumić. Ocijenio je kako se radi o vrlo respektabilnom i koherentnom i snažnom kolektivu koji treba dalje unaprjeđivati i paziti.

Predsjednik Jelovac podsjetio je da svi moraju u svakom trenutku imati na umu činjenicu da predstavljaju Islamsku zajednicu te da o tome moraju voditi računa, kako u međusobnim komunikacijama jednako tako i u komunikacijama sa strankama i svojim okruženjem.  „Obzirom da poslove realiziramo na javnom i društvenom polju posebno trebamo imati obzira i o rukovođenju organizacije u kojoj je krajnja instanca zakon. Ubuduće ostvareni rezultati će biti osnova za vrednovanje“, rekao je Jelovac. Govoreći o rezultatima poslovanja u protekloj godini apostrofirao je doprinos Dječijeg vrtića Zemzem koji je izrastao u respektabilnu odgojno-obrazovnu instituciju.  „Prošla godina u poslovanju je bila uspješna i ova, sudeći po pokazateljima, bit će slična. U svakoj organizaciji mora biti neko ko za to odgovara. Mi smo dobrim dijelom izašli na tržištu u kojem vladaju zakoni ukoliko nismo na vrijeme ispunili svoje obaveze u taj prostor ušao je neko drugi sa svojom ponudom“, upozorio je Jelovac. 

Uz podsjećanje da mubarek ramazan čovjeka vraća iskonu, čovjeka vraća sebi i podsjeća na predanost vrijednostima života i vrijednostima vjere mostarski muftija mr.Salem ef. Dedović izrazio je nadu da će svi iskoristiti ovo blagoslovljeno vrijeme da budu još bolji i odgovorniji. On je sa prisutnima podijelio dio iskustva koja nosi u radu na prosstoru cijelog Muftijstva. „U svim  iskušenjima naš čovjek nalazi načina da se nosi sa iskušenjima i izazovima. Ova snaga koju okuplja Medžlis IZ-e Mostar je važna baza za rad Islamske zajednice u Mostaru i u Hercegovini. Na području Muftijstva imamo mnogo malih sredina, razuđenih džemata koje su nama vrlo važni i koje zavise od naše podrške, naše brige i naše volje. Mi to moramo činiti i mislim da potencijal koji imamo ovdje može biti od velike koristi. Važna je i topla ljudska riječ i saosjećanje; da ljudi imaju osjećaj da nismo ništa zaboravili i da ih nismo ostavili“, rekao je muftija. 

Na kraju je svima čestitao na poslovima koje rade u okviru institucije Islamske zajednice i pozvao ih da i dalje nastave graditi povjerenje jedni u druge.

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine