digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Kiseljak: Izgradnja dječijeg igrališta na Kratunu

Autor: A.Č. Juni 07, 2018 0

MIZ Kiseljak: Izgradnja dječijeg igrališta na Kratunu novi je projekat džemata Duhri.

Nedostatak adekvatnog prostora za dječiju igru u gorenjem dijelu naseljenog mjesta Duhri bio je dovoljan razlog da se organizovano započnu aktivnosti na čišćenju i ugradnji betonski cijeva za formiranjanje šireg platoa na lokaciji Kratun i izvrši neophodna priprema i radovi na izgradnjiako Bog da dječijeg igrališta, izgradnjunovog korita i ploče sjećanja na naše šehide.

Treba napomenuti i uputiti riječi zahvalnosti našem džematliji Hašimu Karićukoji je svoj radni vijek proveo u Francuskoj i koji je iskazao interesovanje za finansiranje ugradnje novog korita na Krtunu i uređenja sofe. Prostor nazvan sofa, služila je musafirima za obavljanje dnevnih namaza, osvježenja i odmor od puta.

Ovo je svakako prilika da pozovemo zainteresirane da pomognu ovaj za nas važan projekat. Vjerujemoda ćemo uz Božiju pomoć zajedničkim snagama u narednom periodu učiniti napore kako bi što je moguće prije naša djeca imala adekvatan prostor za igru, rekreaciju i sport i kaka bi naš Kratun, koji je nekada bio prostor za druženje i okupljanje ponovo zasijati sjajom, a sofa prostor za organizaciju zajedničkih iftara i doček musafira u našem džamatu.

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine