Hatma dove u džematu Brda

Autor: D.B. Juli 10, 2018 0

U džematu Brda, Medžlis IZ-e Srebrenik, u nedjelju 08. jula 2018. godine, održana je hatmenska svečanost za 6 polaznika mekteba ovoga džemata koji su u proteklom periodu, pred svojim muallimom Sead-ef. Hodžićem, proučili cijeli Kur’an

Program je počeo nakon podne-namaza, mevlud i program su izveli imami MIZ-e Srebrenik te polaznici mekteba Brda, a prigodan program hatma dova izveli su svršenici ovogodišnjih hatmi u ovom džematu. Tom prilikom prisutnima se obratio imam džemata Brda  Sead-ef. koji se zahvalio djeci i roditeljima na povjerenju. Prisutne je poselamio i glavni imam MIZ-e Srebrenik Refik-ef. Hodžić, koji je u ime Medžlisa čestitao muallimu, djeci i roditeljima, a vazu-nasihat je održao poštovani hafiz Esmir-ef. Selimović, imam džemata Luka, MIZ-e Srebrenik, te tom prilikom podsjetili prisutne na značaj ovakvih i ove svečanosti, o odgoju i obrazovanju djece te uputili savjete kako koračati stazama islama.

Hatmenski ispit su položili: Pedljić Ervin (sin Senada i Danle), Pedljić Kenan (sin Sedina i Vesne), Mustafić Elma (kćerka Muhameda i Merse), Zahirović Lamija (kćerka Fuada i Fate), Hodžić Refik (sin Seada i Mersihe) i Hodžić Adna (kćerka Seada i Mersihe).

Na kraju programa izvršena je prozivka svršenika hatmi, te im uručene svjedodžbe i hedije u ime Medžlisa, koje je uručio glavni imam Refik-ef. Hodžić, u ime džemata Brda hedije je uručio predsjednik džematskog odbora. Glavni imam i predsjednik džematskog odbora uručili su i hediju imamu i muallimu Sead-ef. kao nagradu za predanost na polju mektepske nastave. 

 

© 2017 Preporod All Rights Reserved. Implemented by HudHudPro