Printaj ovu stranu

Edukativna posjeta Turskoj

Autor: Elmedina Osmić-Brzović Juli 10, 2018 0

Na inicijativu OO Udruženja Ilmijje Tuzla nedavno je realizovana edukativna posjeta Turskoj. U periodu od 22. do 28. juna tuzlanski članovi tuzlanske Ilmijje su imali priliku posjetiti Istanbul i druge turske gradove

Tokom ove nezaboravne posjete upoznali smo se sa bogatom kulturno-historijskom baštinom, ambijentom i prilikama u kojima živi narod ove nama prijateljske zemlje. Posjetili smo većinu važnih turističkih destinacija u gradu Istanbulu, uključujući najznačajnije historijske džamije u ovom gradu – kazao je  predsjednik OO Ilmije Tuzla Sifet-ef. Suljić. 26. juna upriličen je prijem tokom kojeg je goste iz Tuzle primio uskudarski muftija Ali Çakmak sa saradnicima. Ovom prilikom muftija Çakmak je govorio o načinu rada i aktivnostima na području njihovog muftiluka, a u ime Medžlisa Tuzla prigodnim riječima zahvale za dobrodošlicu obratio se predsjednik Izvršnog odbora Medžlisa Tuzla Hasan-ef. Spahić.

Sifet-ef. Suljić ističe da je putovanje proteklo u ugodnom raspoloženju, te naglašava da su svi koji su putovali izuzetno obradovani i zahvalni gostoprimstvom naroda Turske, kao i Semir-ef. Fočiću i Muhamed-ef. Valjevcu koji su na poseban način doprinijeli da ovo putovanje ostane upamćeno kao pozitivno i lijepo iskustvo.

sistanbul1

 

Povezani članci (po oznakama)