digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Travnik: Ikrar dova za 35 hadžija

U nedjelju, 29. jula 2018. godine u Hadži Ali-begovoj džamiji u Travniku, proučena je ikrar dova za 35 putnika na hadž koji su svoje učešće na dovi prijavili u Medžlisu IZ Travnik i Muftijstvu travničkom, a od tog broja njih 5 su hadžije – bedeli za druge

Program ikrar dove se sastojao od učenja ašereta iz Kur'ana, tekbira, salavata, telbije i ilahija u izvedbi imama sa područja Medžlisa IZ Travnik.

U sklopu programa prisutnima se prigodnim predavanjem obratio Muftija travnički, dr. Ahmed-ef. Adilović. Muftija travnički je govorio o vrijednosti deset prvih dana mjeseca zul-hidžeta, kao i o hadžu kao posebnom ibadetu koji upotpunjuje stubove islama i briše ranije počinjene grijehe, te je u svome obraćanju posebno apostrofirao značaj hadža u životu vjernika.

Program je popraćen video prezentacijom putem koje su prisutni imali priliku pogledati stare fotografije Ka'be, brda Uhud, pećine Hira i sl.

Na samom kraju, dovu za hajirli put hadžija i mebrur hadž je proučio glavni imam Medžlisa IZ Travnik, mr. Salih-ef. Indžić.

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine