Printaj ovu stranu

Delgacija iz Kuvajta u posjeti institucijama IZ

Autor: Septembar 17, 2018 0

Danas je u posjeti institucijama Islamske zajednice u BiH bio direktor Uprave za fetve pri Ministarstvu vakufa i vjerskih pitanja u Kuvajtu Turki El-Mutajjiri s Abdulazizom El-Anezijom nadzornikom u Upravi za fetve 

Delegacija se željela upoznati s radom Vijeća za fetve Islamske zajednice pa je pri tome posjetila muftiju sarajevskog Enes-ef. Ljevakovića i poklonila zbornik fetvi koje je Uprava za fetve izdala u periodu od 1977-2007. Također, u fokusu posjete bila je i Agencija za halal certificiranje, stoga je delegaciju primio dugogodišnji direktor Agencije Amir Sakić i sadašnji direktor Damir Alihodžić. Amir Sakić je primio delegaciju i u svojstvu sadašnjeg direktora Media centra IZ, a ovom prilikom delegacija je posjetila Radio Bir i IIN Preporod, te razgovarala s čelnicima medija IZ.

Gosti su današnju posjetu u pratnji prof. dr. Zuhdije Adilovića završili obilaskom Gazi Husrev-begove biblioteke, u kojoj je domaćin bio direktor Biblioteke Osman Lavić s kojim su razgovarali o bogatom kulturnom naslijeđu koje se čuva u Biblioteci.

Povezani članci (po oznakama)