Printaj ovu stranu

Sarajevo: Proglašene najbolje hutbe

Autor: Decembar 11, 2016 0

U sklopu manifestacije “Selam,Ya Resulallah“ koja se već dvanaestu godinu zaredom odvija u organizaciji Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo i koja ima za cilj promoviranje pozitivnih vrijednosti, onoga čemu nas je učio naš Poslanik a.s., a u cilju popularizacije tih vrijednosti među našim džematlijama, Medžlis IZ-e Sarajevo, VP-a služba raspisala je natječaj za hutbu na temu „Muhammed s.a.w.s. naš uzor koga slijedimo“.

 

Imajući u vidu da je natječaj završen VP služba Medžlisa na čelu sa Glavnim imamom  dr. Ferid ef. Dautovićem, donijela je odluku o imenovanju komisije za odabir najuspješnije napisanih hutbi u sastavu: 1. Malik ef.Šljivo, predsjednik, 2. Mr. Meho ef.Šljivo, član, 3. Hfz. mr. Abdulaziz ef.Drkić, član.

Svaki član komisije ponaosob je pregledao i ocijenio pristigle hutbe na natječaj,te upriličio zajednički susret komisije nakon pojedinačnog ocjenjivanja i odabrao najuspješnije. Nakon provedene procedure komisija konstatuje da su od pristiglih hutbi najbolje rangirane sljedeće:

1. Muslija ef. Čeliković

2. Mr. Suad ef. Balić

3. Hfz. mr. Maid ef. Ibrahimović

Imajući u vidu da će Rijaset IZ-e imati tematsku hutbu vezano za mjesec rebiul-evvel, komisija je odabrala tri najuspješnije napisane hutbe koje će biti nagrađene i objavljene na WEB stranici Medžlisa. Komisija preporučuje da imami u hutbama u mjesecu rebiul-evvelu najuspješnije napisane hutbe koriste u pripremi svojih hutbi.

Povezani članci (po oznakama)