Printaj ovu stranu

Radio BIR: Obilježeno 10 godina postojanja

Autor: Januar 10, 2018 0

Obilježavanje 10. godišnjice radija proteklo u cjelodnevnom svečanom programu. 

Ovim povodom u programu su gostovali rado viđeni gosti i prijatelji radija, uglavnom brojni bivši uposlenici i saradnici, koji su kroz različite periode činili dio kolektiva radija. 

Programu je svojim gostovanjem doprinio i reisu-l-ulema, Husein ef. Kavazović, koji je istakao važnost ovog medija, prisjetivši se njegovih brojnih pozitivnih aspekata: "Deset godina je značajan datum za Islamsku zajednicu u cjelini. Želim čestitati muslimanima u BiH na ovom jubileju kojeg je ostvario radio BIR, ali želim čestitati i uposlenicima radija i zahvaliti im se na hizmetu kojeg su dali i kojeg pružaju svaki dan. Radio BIR je značajan projekat. On je popunio tu medijsku prazninu koju je Zajednica imala decenijama i na najbolji način on je u protekloj deceniji dokazao da Islamska zajednica može imati značajan medij, da taj medij može značajno doprinosti razvoju medijske slike u Bosni i Hercegovini i razvoju našeg društva."

Uz Hrbat Nedima, direktora RTV IZ "BIR", koji je uz čestitke uposlenicima i saradnicima istakao značaj radija i njegovu prisutnost u bošnjačkim domovima, te iskazao namjere o širenju njegovih frekvencija, gosti svečanog programa su bili i: Remzija ef. Pitić, dr. Nedžad ef. Grabus, dr. Ferid ef. Dautović, Meho ef. Šljivo, Ismet Veladžić, dr. Mustafa ef. Cerić, dr. Zehra Alispahić i drugi dragi gosti.

 

Povezani članci (po oznakama)