Printaj ovu stranu

Petominutni recept za jačanje imuniteta

Autor: redakcija Februar 09, 2015 0

Ovaj jednostavni recept sadrži sve sastojke koji su neophodni za brzo jačanje vašeg imunološkog sistema. Samo jedna doza dnevno je dovoljna da obnovi organizam nakon gripe. Vjerovatno svi u kući već imate ove sastojke: bijeli luk, limun, med i feferon. Kako djeluju ovi sastojci? Bijeli luk je jači od bilo kojeg antibiotika u borbi sa bakterijama, prehladom i gripom.

Med i limun su već uveliko poznati kao veoma efikasni prirodni lijekovi. Feferon sadrži kapsaicin koji čisti sinuse, dobar je protiv upala, čireva, jača imunološki sistem i poboljšava metabolizam. Jaka crvena boja feferona znak je visokog sadržaja beta-karotena ili pro-vitamina A.Samo dvije čajne kašike feferona osiguravaju 47% preporučene dnevne doze vitamina A, koji je veoma dobar u borbi protiv raznih infekcija. Ova četiri sastojka zajedno čine eliksir koji zagarantirano organizam oslobađa od prehlade i gripe.

Vrijeme potrebno za pripremu – manje od pet minuta.

Potrebni sastojci:

1 limun

1-2 čehna bijelog luka

1/8 čajne kašike feferona u prahu

jedna kašika meda

Način pripreme:

Prepolovite limun. Iscijedite sok iz jedne polovice.

Isjeckajte bijeli luk i ostavite da odstoji deset minuta. Potom dodajte sok od pola limuna i feferon. Nakon toga dodajte med i sve izmiješajte. Na to dodajte pulpu i sok iz druge polovice limuna.

Doziranje:

Jedna kašika dnevno je dovoljna da ojača imunitet. Ako imate prehladu ili gripu, preporučuje se ova doza najmanje triput dnevno.