digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Tužna vijest: MOJ OMAŽ BOSANSKOJ HEROINI ZUMRI ŠEHOMEROVIĆ

Autor: Mustafa Cerić Februar 26, 2017 0

U petak 24. februara u 64. godini života preselila je na Ahiret bosanska heroina Zumra Šehomerović, žrtva i svjedok genocida iz Srebrenice.

Ova vijest me je jako rastužila. Zumra-hanuma je bila plemenita bosanska žena. Zamišljena i brižna, Zumra-hanuma je trpila svoj bol i patnju - samo ona zna kako. Srpski dželati su joj ubili muža i brojne članove porodice.

Hvala Bogu sin Armin i kći Sabina su preživjeli genocid. Njima iskazujem moju duboku sućut s dovom da njihovoj majci, Zumri, Allah dadne smiraj u Džennetu, da se u Dđennetu vidi sa svojim mužem i svim bosanskim šehidima.

 

Dragi Armine i Sabina,
Niste vi samo izgubili majku. Svi mi, koji smo poznavali vašu majku - Zumru-hanumu - izgubili smo jedan plemeniti pogled, jednu smirenu narav, jedno časnu hanumu, jednu heroinu, koja je plijenila sve ljude dobre volje svojom dobrotom. Vaša majka će mi ostati u trajnom sjećanju, kao autentični lik Bošnjakinje/Bosanke, koja je imala riječ utjehe za svakoga. Volila je Bosnu. Volila je istinu i pravdu. Bila je hrabra i ponosna. Nije se bojala nikoga osim Dragog Boga.

Puno će mi nedostajat, kao i svima drugima koji su je poznavali. Sretan sam što sam je poznavao i što sam s njom mogao raditi na liječenju genocidnih rana našeg naroda.

 

Dragi Armine i Sabina,
Budite ponosni na vašu majku, koja zaslužuje moje i naše veliko poštovanje.

Učimo Allahu dovu da joj podari lijepi Džennet, vama sabur, a svima nama pouku i poruku!

 

RAHMETULLAHI ALEJHA RAHMETEN VASIATEN!

Dženaza će biti obavljena u Srebrenici u ponedjeljak 27. februara u 14 sati.

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine