Printaj ovu stranu

Maglaj: Izabrana najbolja fotografija Kuršumlije

Autor: Redakcija Juni 29, 2015 0

U sklopu ramazanskih aktivnosti džemata Jusuf-pašine džamije u Maglaju  objavljen je konkurs za najbolju fotografiju džamije Kuršumlije. Na konkurs je pristiglo 37 fotografija, od koji su najviše glasova putem Facebooka dobile fotografije Adnana Šahmana, Zerine Đuhere i Enesa Mujanovića.

 

Konkurs za najbolju fotografiju Kuršumlije objavljen je 10.6.2015. godine na oficijelnoj FB-stranici Jusuf-pašine džamije, Kuršumlije, od kada je počelo zvanično zaprimanje fotografija.

Objavljivanje pristiglih fotografija počelo je prvog dana mjeseca ramazana, 18.6.2015. godine, i trajalo je do 27.6.2015. godine. Princip glasanja bio je putem Facebooka, sistemom ,,like & share'', nakon čega je konačnu rang-listu potvrdila komisija sastavljena od članova Džematskog odbora. 

Uručivanje nagrada upriličeno je 28.6.2015. godine, poslije teravih-namaza, u džamiji Kuršumliji pred brojnim džematlijama.

Prva tri osvojena mjesta, uz pohvale,  nagrađena su novčanim nagradama (80,00KM; 60,00KM; 40,00KM) i poklon-knjigom (prijevod Kur'ana na bosanski jezik).

Kratak izvještaj o statistici glasova i broju pregleda prvorangiranih fotografija podnio je mutevelija džemata Safet Bećirović, a čiji broj je dostigao i do 11.700 pregleda.

U uvodnom dijelu, hfz. Hidajet-ef. Talić je pozdravio prisutne, istakao značaj promocije džamije, afirmaciju mladih i pobuđivanje ljubavi prema ovoj prelijepoj bosansko-hercegovačkoj građevini.

Naglasio je jedinstvenu priliku korištenja savremene tehnike i tehnologije koja je omogućila da objavljene fotografije Kuršumlije dođu u kuće, u domove,  širom svijeta.

Na kraju obraćanja najavio je novi ramazanski konkurs literarnih, književnoumjetničkih, radova pod nazivom ,,MOJ BEDR’’. Više informacija o novom konkursu na oficijelnoj FB-stranici: Kuršumlija, Jusuf-pašina džamija. 

Fotografija koja je osvojila 1. mjesto, autor Adnan Šahman

 

Fotografija koja je osvojila 2. mjesto, autor Zerina Đuhera

 

 

 

Fotografija koja je osvojila 3. mjesto, autor Enes Mujanović