digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Maglaj: Izabrana najbolja fotografija Kuršumlije

Autor: Redakcija Juni 29, 2015 0

U sklopu ramazanskih aktivnosti džemata Jusuf-pašine džamije u Maglaju  objavljen je konkurs za najbolju fotografiju džamije Kuršumlije. Na konkurs je pristiglo 37 fotografija, od koji su najviše glasova putem Facebooka dobile fotografije Adnana Šahmana, Zerine Đuhere i Enesa Mujanovića.

 

Konkurs za najbolju fotografiju Kuršumlije objavljen je 10.6.2015. godine na oficijelnoj FB-stranici Jusuf-pašine džamije, Kuršumlije, od kada je počelo zvanično zaprimanje fotografija.

Objavljivanje pristiglih fotografija počelo je prvog dana mjeseca ramazana, 18.6.2015. godine, i trajalo je do 27.6.2015. godine. Princip glasanja bio je putem Facebooka, sistemom ,,like & share'', nakon čega je konačnu rang-listu potvrdila komisija sastavljena od članova Džematskog odbora. 

Uručivanje nagrada upriličeno je 28.6.2015. godine, poslije teravih-namaza, u džamiji Kuršumliji pred brojnim džematlijama.

Prva tri osvojena mjesta, uz pohvale,  nagrađena su novčanim nagradama (80,00KM; 60,00KM; 40,00KM) i poklon-knjigom (prijevod Kur'ana na bosanski jezik).

Kratak izvještaj o statistici glasova i broju pregleda prvorangiranih fotografija podnio je mutevelija džemata Safet Bećirović, a čiji broj je dostigao i do 11.700 pregleda.

U uvodnom dijelu, hfz. Hidajet-ef. Talić je pozdravio prisutne, istakao značaj promocije džamije, afirmaciju mladih i pobuđivanje ljubavi prema ovoj prelijepoj bosansko-hercegovačkoj građevini.

Naglasio je jedinstvenu priliku korištenja savremene tehnike i tehnologije koja je omogućila da objavljene fotografije Kuršumlije dođu u kuće, u domove,  širom svijeta.

Na kraju obraćanja najavio je novi ramazanski konkurs literarnih, književnoumjetničkih, radova pod nazivom ,,MOJ BEDR’’. Više informacija o novom konkursu na oficijelnoj FB-stranici: Kuršumlija, Jusuf-pašina džamija. 

Fotografija koja je osvojila 1. mjesto, autor Adnan Šahman

 

Fotografija koja je osvojila 2. mjesto, autor Zerina Đuhera

 

 

 

Fotografija koja je osvojila 3. mjesto, autor Enes Mujanović

 

 

 

 

 

 

 

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine