digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Književno veče o Muhammedu, a.s.

Autor: H.A. Decembar 19, 2016 0

Aktiv vjeroučitelja Kakanj i ove godine učestvuje u manifestaciji Salavat tebi Poslaniče koju organizuje MIZ Kakanj. Tom prilikom upriličeno je  Književno veče o Muhammedu, a.s., koju su organizovali profesori i učenici tri srednje škole.

 

Učenice Srednje Mješovite škole Neimarlija Mubina i Ramić Adna govorile su na temu: Zamke adolescencije i kako Muhammed,a.s., odgovara na te zamke.  

U interakciji sa učenicima iz publike govorile su koje su to zamke adolescencije, kako ih prepoznati i kako odgovoriti na njih sa vjerskog aspekta. Sve su to pripremili uz pomoć profesora Zinaida Delibašić. Veoma zanimljivo i inspirativno govorile su nam učenice Srednje tehničke škole  Sikira Nedžma, Čizmić Altijana i Beganović Nirvana na temu: Pouke i poruke iz života Muhammeda,a.s.,  u odnosu na Poslanikovu porodicu.   

Učenici su se prisjetili i stradanja u Siriji kroz jedno obraćanje majke svom ranjenom sinu koji je ubzo napustio ovaj svijet. Svoje izlaganje pripremile su uz pomoć svog profesora Kozlić Eniza.

Zašto je Poslanik,a.s., uvijek bio nasmijan, pa čak i u najtežim situacijama u svom životu? Možemo li i mi danas takvi biti odgovorile su  nam učenice Gimnazije Muhsin Rizvić Sikira Mulija, Omerhodžić Dženana, Čaluk Nermina i Sikira Mirzeta. Dakle, one su nam se predstavile na temu: Osmijeh u praksi Muhammeda,a.s.

Moderator programa bila je Merima Krivokapa učenica Gimnazije Muhsin Rizvić. Na kraju druženja obratio se  glavni imam Medžlisa IZ Kakanj mr. Sulejman ef. Čeliković.

 

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine